Blokhuset er ikke blot er en kopi af Abraham Lincolns hus, men også bygget af amerikansk tømmer. 

Blokhuset, også kaldet Lincoln Log Cabin, er opkaldt efter USA’s præsident fra 1861-1865, Abraham Lincoln, og det er smukt beliggende ved indgangen til Rebild Nationalpark med en betagende udsigt over bakkerne og 4. juli festpladsen.

Det første blokhus blev opført i 1934, men nedbrændte i 1993. Året efter blev et nyt blokhus bygget af tømmer fra 70-250 år gamle træer af arten "Western Red Cedar", som på dansk hedder Kæmpe Thuja. Huset blev i første omgang samlet i staten Washington for så at bliev skilt ad igen og fragtet til Rebild, hvor det atter blev bygget op. Mens det første lå på en afsats lidt ned i bakkerne, fik det "nye" hus fik en anden og mere synlig placering på plateauet på toppen af bakkerne.

Blokhuset var tidligere udvandrermuseum, som fortalte den enestående historie om de danskere, der udvandrede til USA. I sidste halvdel af det 19. århundrede og i begyndelsen af det 20. århundrede forlod omkring 300.000 danskere deres hjemland for at prøve lykken i Amerika.

I dag er udvandrermuseet flyttet til Museum Rebild, mens Blokhuset bruges til arrangementer og drives sammen med Westernhuset og Top Karens Hus.  Alle tre ejes af Rebildselskabet. 

 

Blokhuset med flag til tops